Trend: Betonlook egaline - Floorcolouring

EGALISATIE EN BETONLOOK-VLOERAFWERKING IN ÉÉN


Naast hout, koper en marmer zien we nu ook steeds vaker beton in het interieur. Het ruwe materiaal, dat vroeger vooral gebruikt werd in pakhuizen en fabrieken, heeft een industriële uitstraling. De Betonlook vloer oogt neutraal, robuust en geeft de ruimte een stoer tintje. In eerste instantie denk je misschien dat beton een ruimte kil en ongezellig maakt, maar wij laten je zien dat een Betonlook vloer juist heel mooi en stijlvol kan zijn!

Beton in je interieur

Ons hart gaat sneller kloppen van mooie interieurs met pure materialen. Daarom zijn we enorme fan van de Betonlook trend. Het materiaal geeft een kamer meteen een ruwe en stoere uitstraling.

Een uitstekend product om ongelijke vloeren te egaliseren en tegelijk een betonlook uitstraling te creëren. Egaline is veel  voordeliger dan de Epoxy of Pu gietvloer, minder flexibel, en niet in RAL kleur te bestellen.
De egaline voor het maken van minerale betonlook vloeren. Toegepast met transparante Eurocol 1K ( 300 - 310 ) of  ( 301 - 311 ) 2K coating.

Voor de egaline verwerkt wordt dient de ondergrond voorbehandeld te worden met de voorstrijk. Diepe gaten dienen vooraf worden opgevuld met reparatiemortel. 

Cementgebonden ondervloeren altijd vooraf primeren; afhankelijk van de ondervloer met dispersie of epoxyhars- voorstrijk
Anhydriet vloeren altijd vooraf diamantschuren i.c.m. 2K epoxyhars- voorstrijk ingestrooid met kwartszand

De egaline is voor veel probleemgevallen een uitkomst. Zo kan tot een dikte van 2 tot 20 mm gewerkt worden. Het vloeiend, nivellerend vermogen is groot.

Richtlijn voor verbruik; (+/-1.4 KG per mm dikte per m2)
Bij een laagdikte van 3 mm   per zak  4.76 m2 
Bij een laagdikte van 5 mm   per zak  2.85 m2 
Bij een laagdikte van 10 mm  per zak 1.43 m2 

Geschikte egalisatie welke direct toegepast kunnen worden:
Uzin NC 170
Eurocol 990 - Floorcolouring 

Voor verwerking hebben we een egaliseerspaan als gereedschap, ook een goede schone aparte garde is een must.
Tevens een maatemmer voor het water, en een mengkuip
 

Voor en nadelen van de betonlook egaline; minerale vloeren

 

Onderstaand is er een zo objectief overzicht gemaakt van de voor en nadelen van onze betonlook maar ook andere minerale egaline soorten.

Producteigenschappen van minerale egaliseervloeren.
 
Sinds enige tijd vormen vloerafwerkingen van zelfverlopende, cementaire egaliseermiddelen een alternatief voor vloerbekledingen in woningen, winkel- of showroomruimtes.
Zij kenmerken zich door hun unieke karakter en hun verschillende optische effecten. De gebruikelijke toleranties met betrekking tot kleurechtheid en vlakheid zijn echter bij dit soort eindafwerkingen uitdrukkelijk niet van toepassing.
Het betreft dan ook een handmatig aangebrachte, minerale mortel die, afhankelijk van bindmiddellen, geen gelijkmatig optisch resultaat kan garanderen. Daarom zijn zelfs grote monstervlakken of bestaande soortgelijke vloeren nooit voor 100% reproduceerbaar en er rechten aan te ontlenen
Elke vierkante meter is uniek! Let daarom vooral op de volgende producteigenschappen van deze minerale egaliseervloeren:
  • Scheurvorming:
    Door de samenstelling en het drogingsproces van cementaire egaliseermiddelen kan scheurvorming nooit worden voorkomen. Ook de mate waarin of grootte is niet vooraf voorspelbaar en kan daarom ook niet als schade of onvolkomenheid worden gereklameerd. Zij komen tenslotte ook voor in zand/cementdek- Anhydriet of betonvloeren.
  • Vlekvorming/onregelmatigheden:
    De karakteristieke, optische nuanceringen in het vloervlak vormen zich al tijdens het verwerken van het egaliseermiddel en blijven na transparante afwerking zichtbaar. Ze zijn slechts minimaal verwerkingstechnisch te beinvloeden. Afhankelijk van de gegeven situatie kunnen verschillen in ondergrond zuigkracht, temperaturen, laagdiktes, omgevingsgebied e.d. tot een duidelijk zichtbaar effect op het droogproces en het uiteindelijke resultaat leiden.
  • Onvlakheden:
    Een volledig vlakke of waterpas vloer kan nooit worden gegarandeerd. Toleranties door aanzetten tussen egaliseerbanen, kratervorming, overgangen bij profielen of sporen van gebruikte applicatiegereedschappen "rolbanen coating" e.d. zijn altijd mogelijk en kunnen daarom niet worden uitgesloten.
Oppervlaktebehandeling:
Het gebruik van een geëgaliseerde betonlook vloer is niet mogelijk zonder geschikte eindafwerking. Breng daarom altijd een geschikte coating aan (bijv. Eurocol 300 - 310 dampopen of 2 laags Eurocol 301 - 311 vloeistofdichte 2K coating  en stem deze af op het gebruiksdoel (bij zware belasting 2K coating toepassen). Let ook op juiste reiniging. Desondanks zullen sporen van vloerbelasting zichtbaar (kunnen) blijven. Denk hierbij aan mechanische (bijv. loopbelasting) of chemische belasting (bijv. wijn-,koffie- of vetresten e.d.). Ook spoorvorming is (net zoals bij bijv, een parketvloer) mogelijk.


Over het algemeen biedt een minerale egaliseervloer als eindafwerking een bijzonder en uniek karakter waarvan u veel plezier zult hebben tegen een acceptabele kostprijs
Een egaline is vaak makkelijker verwerkbaar dan een gietvloer. Gereedschap kan bij egaline direct worden gereinigd met water.


​Wilt u ook de arbeid uitbesteden, is het mogelijk dat Dufloor voor u ook een compleet pakket aanbiedt.
Neemt u hiervoor contact ( +31 (0) 73 5236500 )


  1  2   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.