Balloon-Simple-ArrowMid
   
Linoleum

Linoleum

Een natuurlijke winnaar!
Maak kennis met Marmoleum, de eerste CO2-neutraal geproduceerde (cradle-to-gate) vloer ter wereld.
Forbo's linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, staan voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht. Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en behoort daardoor tot de meest milieuvriendelijke vloeren van de wereld.

Forbo’s Marmoleum brengt u daarbij een fascinerende wereld van kleuren, dessins en daarmee ongekende mogelijkheden. Ons doel is een excellente vloer met optimale eigenschappen voor elke omgeving. Een hygiënische vloer, geïnspireerd door de natuur.Marmoleum-Marbled
Marmoleum Marbled
Marmoleum-Solid
Marmoleum Solid
Marmoleum-Lineair
Marmoleum Lineair
Marmoleum-Modular
Marmoleum Modular
Marmoleum-Click
Marmoleum Click
Marmoleum-Sport
Marmoleum Sport
Geleidend-Linoleum
Geleidend Linoleum
Akoestisch-Linoleum
Akoestisch Linoleum
Bulletin-Board
Bulletin Board
Furniture-Linoleum
Furniture Linoleum
Ontwerpen-met-marmoleum
Ontwerpen met marmol..
Marmoleum-FR
Marmoleum FR
Marmoleum-Onto-the-Wall
Marmoleum Onto the W..
Vuilverhullend-marmoleum
Vuilverhullend marmo..

Wij zijn trots op ons Marmoleum

De fabricage van linoleum is een waar ambacht dat zich in de loop van 150 jaar heeft doorontwikkeld. Forbo heeft deze ontwikkeling gestimuleerd door de creatie van het merk Marmoleum. Marmoleum maken is een kunst die je niet kunt leren op welke opleiding dan ook. Er is maar een handjevol mensen dat deze kunst verstaat. De Marmoleum experts zijn meesters in het bepalen van de juiste verhouding tussen de ingrediënten, de juiste rusttijd voor de grondstoffen, de correcte temperatuur en de juiste druk. Wij zijn trots op deze experts, net zoals zijzelf trots zijn op elk stukje Marmoleum dat van de band komt. De productie van Marmoleum, het linoleummerk van Forbo, vindt onder andere plaats in de grootste linoleumfabriek ter wereld in Assendelft. Hier worden de traditionele linoleumingrediënten verwerkt door middel van de modernste technieken en processen.

Het ontstaan van Linoleum
Het was Frederick Walton die linoleum ontdekte en in 1863 patent nam op het fabricageproces. Eigenlijk heel bijzonder. Het product werd ontdekt in de tijd van gaslamp en paard-en-wagen, maar wordt op dit moment nog steeds gebruikt waarvoor het destijds werd ontwikkeld: voor vloeren in ziekenhuizen, scholen, woningen, winkels, hotels en kantoren.

Indrukwekkende referenties
Linoleum vond zijn weg in ongelooflijk veel gebouwen over de hele wereld. Zoals in de eetzaal van de beruchte Alcatraz gevangenis, in de elegante dinerzaal van het Witte Huis, in het Kremlin, de Duitse Rijksdag en in Buckingham Palace. Het was en is te vinden in het Anne Frankhuis (1938), aan de Franse Sorbonne en in het Curie Instituut. Ook vandaag nog is Marmoleum vanwege zijn authenticiteit en veelzijdigheid een klassieker die architecten wereldwijd met liefde toepassen.
Kijk voor mooie voorbeelden op onze REFERENTIEPAGINA

Marmoleum in the real world
Al meer dan honderd jaar maken we vloerbedekking voor ons dagelijks leven. Innovaties onderzoeken en een betere leefomgeving creëren.
We laten ons inspireren door onze omgeving en zijn ervan overtuigd dat de beste inspiratie de natuur is.
Met haar hulp maken we Marmoleum, een unieke linoleum vloerbedekking gemaakt van natuurlijke grondstoffen.
BEKIJK HET DIGITALE MAGAZINE